Det är lite tunt att skriva om trädgården just nu. Den här årstiden gillar jag ej jag tycker bara att man fryser. Det får bli en god paj från Malin V.
PAJDEG
200 g margarin
5 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl socker
Smält smöret, låt svalna. Bla samman övriga torra ing. Häll i smöret, bla till en deg. Platta ut i en form. Grädda 200 grader i 20-25 min Låt svalna helt.
FYLLNING
Rör ihop 3 dl cream fraiche med
1 msk vaniljsocker
1 dl florsocker
Bred krämen över hela kakan, lägg ut valfri frukt över krämen ex bananer, kiwi, jordgubbar, hallon.
Tag 2dl aprikosmarmelad utan skal ( alt barnmatspure ) som bla med 2-3 msk vatten, ljumma i en kastrull. Bred över kakan, låt svalna i kylskåpet. Serveras med vaniljglass.
Malin hade banan+kiwi. Tyckte den var godare dagen efter när den stått ett dygn i kylskåpt.
Rostider
-
Trots att rosorna och jag inte alltid kommer överens vill jag inte vara
helt utan dem och i år blommar några riktigt rikligt trots barkfläcksjuka,
svartflä...
1 vecka sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar