lördag 14 juli 2007

Gjort om rabatten


Aklejor är en av mina favoriter.
Har ändrat lite i rabatten som jag gjorde igår, det vart tegelstenar runt om.


Vi har varit på besök hos kricke och han var så snäll så att jag fick gräva upp en fin näva, några "blad" och Kärleksört Madonna. Detta får sitta i "barnkammaren" tills jag vet var jag vill ha det.


Håller på att rensa i plattgången det är ju ett evighets göra, men det blir riktigt snyggt.


I morgon skall jag och Maria J ut och se trädgårdar från Pålsboda till Örebro, hoppas vi gör några fynd.

fredag 13 juli 2007

Några bilder

Från trädgården jag var i går.

Vänhems prinsessa miss fulham tittar vad som finns i rabatten.Det vart en liten rabatt i dag också med tegelstenar som avskiljare mot gräsmattan blir nog bra när gräset skall klippas. Blommorna som jag köpte på rosengården fick pryda rabatten + en astilbe röd som jag köpte på en loppmarknad för 20 kr det tycker jag är rätt ok.


Skulle även vilja ha en vit och rosa astilbe, undrar om de sprider sig lätt?


Skall försöka lägga in några bilder jag tagit i dag om jag kommer ihåg hur man gjorde, jo visst ja nu ser jag knappen skall nog gå.


torsdag 12 juli 2007

Varit i trädgård

Efter att ha läst Gunnel Carlssons Trädgårds Guiden besökte jag en av trädgårdarna i Västmanland.
Det var en trädgård att bara älska. Jag lärde mig massor av nytt. Det fanns rosor, dagliljor, pioner,lavendel,alunrot i många färger,hosta och massor av andra växter. En toppen dag för mig.
Man skulle behöva flera veckors semester till (börjar jobba på mån) och åka runt i fler trädgårdar från Gunnels bok.

onsdag 11 juli 2007

Det går framåt

En namn lös ros från min trädgård. Fick en av svärmor.
I dag var jag inne på denna sida på endast 10 minuter, det tar sig. Jag berättade för en vän att jag försökte skaffa blogg, hon fick sig ett gott skratt. Hon vet min färdighet till datorer.


Igår såg jag att det är öppen trädgård till helgen, har 3 inplanerade skall försöka få med mig Peter, Merja har ju åkt på semester då.


Igår delade jag min dillpion i flera delar den hade växt ihop med blå iris. Hoppas att det inte är något problem med delningen. Det vart även några rötter över dessa grävde jag också ner, kan det möjligen bli något? jag har ingen aning.


Har lånat några böcker på bibblan.

Tänkvärda trädgårdar av Pia Schmidtbauer En bra bok.

Stadens Odlare Nordiska museets och skansens årsbok.

Att plantera och anlägga en trädgård Olle Helling

Trädgårdsguiden Gunnel Carlsson

Walking London´s Parks and Garden, Geoffrey Young

Trädgården vid drömmens, Sten Dunér och Katarina Dunér


Jag vart så glad 2 st har hittat min blogg.Tack att ni skrev så jag fick se att andra kan se Sidan.

tisdag 10 juli 2007

Rabatt

I dag har jag anlagt en ny rabatt, av tegelstenar. Som jag trånat efter dessa stenar. Har sett att de "bara" har legat där, men blyg som man är har jag inte tordas fråga om de var till salu. Men en morgon tog jag mod till mig och gick in och frågade om jag kunde få köpa några stenar, och visst fick jag det. Fy vad glad jag vart . Så senare på em åkte vi och hämtade 50 st och det bästa av allt var att jag fick dem helt gratis. Hoppas det räcker med 50 st.

Så idag har jag grävt och burit sten, blir nog klar till kvällen, ska be Suzette om lite bär hjälp.

Blommorna jag köpte igår var Franskt kungsljus, Blåverbena,Linaria purpurea (Rosa). Jag tror att de tar plats i den nya rabatten eller i mitt traktordäck. Vi får se var de gör sig bäst.

Undrar om det här är något för mig ?

Jag undrar om bloggandet är något för mig? Har hållit på nästan hela dagen för att ta mig in på sidan. Har ringt jobbet för hjälp (tack Susanne att du fixade nytt lösenord). Men jag lyckades inte i alla fall. Och rätt som det var var jag inne på sidan, hur gick det till? inte vet jag. Och när jag äntligen kom in så måste jag åka och hämta barn. Återkommer senare om jag kommer in då. Har lite trädgårds nytt att beräta om.

måndag 9 juli 2007

Prov för att lägga in bilderEn av mina sommar blommor.

Nybörjare

Har i dag bestämt mig för att göra en egen blogg. Ringde till Merja för att höra om hon funderat på någon blogg, det hade hon inte. Vi åkte till Nora Rosengården. Den är ju helt fantastisk, har ni inte varit där så är det värt ett besök. Det regnade hela tiden vi var där men det var trevligt i alla fall. 3 nya blommor med långa fina spiror vart det med hem, trots regnet.