lördag 14 augusti 2010

Av en slump

Av en slump hamnade jag på STA försäljning av växter idag i Stadsparken. Oj vad mycket fint det fanns. Jag fick med mig en Katsura :) och tre Hosta.

Här är So Sweet.

torsdag 12 augusti 2010

Tranor

Nyss hemkomna är mina två tranor. Jag vart så glad när sms:et kom det där det stod att paketet fanns att hämta.

Jag gillar dem verkligen. Platsen där de ska stå är inte bestämd en så de byter plats lite då och då

onsdag 11 augusti 2010

Ny hosta

För ett tag sedan hade jag besök och då fick jag denna Hosta av Maria. Jag hade den inte så nu kom det ytterligare en till samlingen. Kul.

tisdag 10 augusti 2010

LIF

LIF vann 38-30
Bra start inför starten

Sista tre trädgårdarna

1000 trädgårdar avslutades med två trädgårdar i Lillån och en i Dylta.
Det som är roligt är att det finns så olika trädgårdar men var och en är stolt över sin trädgård och det är väll så det  skall vara.
Trädgården i Dylta hade många timmars jobb bakom sig och ägarinnan hade också ett reportage i NA om sin trädgård. Här fanns många fina växter och fina rabatter.

Klematisen blommade otroligt vackert.

Dennna blomma tyckte jag mycket om. Nu är det slut med 1000 trädgårdar för i år, men vi får hoppas att det kommer igen nästa år. För då letar jag upp några nya trädgårdar att besöka.

I kväll blir det trädgårdsbesök med Linde trädgårdsförening och som avslutning kommer jag att gå på handboll i nya Lindesbergs Arena och se Lindeskolan. Det är alltså en helkväll att se fram emot.

måndag 9 augusti 2010

Marthas trädgård

Här kom jag till Marthas trädgård. En radhusträdgård. Men fast det var en lite yta hade hon fått till rum och mysig heter.

Det fanns mycket små ting här och där, så fast trädgården var liten så fick man gå flera varv, för alltid visade det sig något nytt.

Små fina detaljer.

En fin och väl ompysslad trädgård. Mycket kul att se.

söndag 8 augusti 2010

En heldag

Packade en liten matsäck, tankade bilen och drog iväg.
I dag är det 1000 trädgårdars dag och jag skall försöka  att hinna med några st.
Den första trädgården är en trädgård som jag har velat sett länge och den motsvarade mina förväntningar och var till och med ännu bättre.

Blomsterbo i Mullhytte trakten hade dagen till ära även konst utställning, här blommar näckrosorna som även finns på motiv på tavlan bakom bänken som hennes man snickrat ihop.

Här hade jag kunnat gått hela dagen för så bra var det. Men jag hade ju fler trädgårdar på programet så jag fick åka vidare in mot Örebro. Så dem visar jag i morgon.
Det var en bra dag utan regn.