tisdag 24 januari 2012

Tallin

I går fick jag förfrågan om att följa med på en trädgårdsresa till Tallin.
Jag vill väldigt gärna, får mer info om någon dag. 18 Maj är resdatum.
Har ni varit på trädgårdsresa till Tallin?

7 kommentarer:

Susanne sa...

Nix, har bara varit där och shoppat och rest runt lite.

Kram Susanne

Lena/isis sa...

Nej men det låter ju väldigt kul . Kram

Alen Trädgård sa...

Vad trevligt:) Har aldrig varit i Tallin men vet en del som varit det och de har varit nöjda;) Kul att ha något att se fram emot i vår:) Ha det gott/Monne

Bea sa...

Hej!
Jag har varit i Tallin shopping och det fanns ett enormt utbud på vackra blomsterbinderier, så passa på att ta hem en fin bukett :)
Kram /Bea

Vårt röda hus sa...

Så kul att få åka dit! Hör med Britt-Mari i trädgårdsföreningen, tror att hon varit där.

Kram Eva-Mari

Merja sa...

Väntar med spänning på mer info=)

Henrik sa...

Snart är våren här och det börjar bli dax att planera årets blomsterresa. I Estland finns ett stort trädgårdsintresse och över hela landet finns det olika festivaler och trädgårdar att besöka i vår. I Türi, 94 km söder om Tallinn, arrangeras för 35:e året ”Türis Blomstermässa“. Här kan man sälja och köpa plantor, säd och allt annat som kan tänkas vara bra att ha i sin egen odling. Hit kommer lokala estländska odlare och även odlare från Lettland och Litauen. Totalt samlas över 800 utställare under festivalens 3 dagar.

Är blomsterintresset mer specifikt och inriktat på blomman Klematis så är Estland ett måste att åka till. I Viimsi, 8 km strax öster om Tallinn, finns Klematisodlarna Erika och Aleksei Mahhov. Hos dem kan man frossa i ett stort urval olika Klematisarter. Detta gäller även hos familjen Kivistik på gården Roogoja, som ligger 40 km söder om Tallinn. Ett besök på gården under augusti månad rekommenderas.

Vill man födjupa och förkovra sig än mer inom växternas rike så finns botaniska trädgårdar att besöka i både Tallinn och i Tartu.

För mer information besök gärna följande hemsidor:
www.lillelaat.tyri.ee
www.mahhovclematis.com
www.hot.ee/r/roogoja
www.botaanikaaed.ee
www.ut.ee/botaed